fredag 17 augusti 2012

Delirium av Lauren Oliver!

Titel: Delirium
Författare: Lauren Oliver
Antal sidor: 416
Serie: Triologi med uppföljaren Pandemonium
Utgavs: Augusti 2011
Finns att köpa: [Adlibris] [Cdon] [Bokus]

They say that the cure for love will make me happy and safe forever. And I've always believed them. Until now. Now everything has changed. Now, I'd rather be infected with love for the tiniest sliver of a second than live a hundred years suffocated by a lie. There was a time when love was the most important thing in the world. People would go to the end of the earth to find it. They would tell lies for it. Even kill for it. Then, at last, they found the cure.

~ * ~

Delirium är också en bok som jag har velat läsa hur länge som helst och jag blev verkligen inte besviken! Handlingen är helt fantastisk och Lauren Oliver har verkligen lyckats att skapa en värld som är både skrämmande och en spännande. Det är så otroligt bra skapat, i början av varje kapitel får vi läsa stycken ur deras läroböcker i skolan, bland annat får vi läsa vad symptomen för Delirium amore nevrosa är, det är väldigt intressant faktiskt! :) Lauren har fått med känslorna man får när man är förälskad/kär och vridit det till att det är farligt.

Vad gäller karaktärerna tycker jag att det är välskrivna och har starka personligheter. Jag älskar att det är Lena som faktiskt blir kär och tar beslutet som man trodde att hennes bästa kompis skulle ta. Boken är rätt så lättläst och språket flyter på riktigt bra vilket gör den till en riktig bladvändare! Från och till blir den aningen seg så vad jag hoppas på i uppföljaren Pandemonium är lite mer spänning och gärna mer av Alex, som jag bara inte kan få nog av! :)

Inledningen till kapitel sex:
Mama, mama help me get home
I'm out in the woods, I am out on my own.
I found me a werewolf, a nasty old mutt
It showed me its teeth and went straight for my gut.

Mama, mama help me get home
I'm out in the woods, I am out on my own.
I was stopped by a vampire, a rotting old wreck
It showed me its teeth, and went straight for my neck.

Mama, mama put me to bed
I won't make it home, I'm already half-dead.
I met an Invalid, and fell for his art
He showed me his smile, and went straight for my heart.
+ Den fängslande historien, kärlek som en sjukdom, vem vill inte läsa det?! Det fina språket och de fantastiska karaktärerna. Omslaget som glittrar i rätt ljus! (alla älskar väl ett fint omslag?)
- Lite seg ibland.

Någon som har läst eller vill läsa Delirium? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar