onsdag 9 maj 2012

Önskelistan!

Jag har massvis med olästa böcker i bokhyllan som jag bara inte riktigt är på humör för att läsa.. Däremot har jag hittat ett par nya böcker som jag ber än gärna hade läst om de fanns i min bokhylla! :) Frågan är om man kan beställa hem nya böcker med gott samvete när man har olästa böcker kvar i bokhyllan?

Rör mig inte av Tahereh Mafi

Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.
   



Döden i dina ögon av Rachel Ward


Ögonen avslöjar allt
Tänk dig att du ser in i ögonen på de du möter och genast vet när de ska dö. Hur kan du då vara nära andra människor? Hur kan du hålla det hemligt? Och är det alltid rätt att inget avslöja? Borde du säga något? Vad skulle du göra?
Det är frågor som femtonåriga Jem, huvudpersonen i Döden i dina ögon, ställer sig själv. Ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö Hon lever sitt liv som en outsider, på alla vis, men främst i skolan. Jems familj är död, hon känner sig ensam och missförstådd i världen, ända tills hon träffar den sjuttonårige och småkriminelle Spider. Jem är van att klara sig ensam i den hårda London-miljön och försöker stå emot hans enträgna, men vänliga närmanden. Till sist tränger han ändå igenom hennes hårda skal och de hittar varandra; två tuffa och tilltufsade tonåringar. På en dagsutflykt till stan hamnar de mitt uppe i en terroristattack på London Eye, och Jem blir vittne till något hon inte borde ha sett. Snart befinner sig det omaka paret på flykt undan polisen, som två av landets mest eftersökta brottslingar. De flyr för sina liv, genom hela landet, och under tiden utvecklas deras vänskap till något ännu starkare en passionerad kärlekshistoria som är dömd att gå i kras. Då både Jem och läsaren vet att Spider snart ska dö

Kråkornas fest av George R.R. Martin

Efter århundraden av bittra strider råder nu en osäker vapenvila. Robb Stark, Joffrey Baratheon, Renly Baratheon och Balon Greyjoy är alla döda och Joffreys blott åttaårige bror Tommen regerar i Kungshamn under överinseende av sin mor, den maktgalna Cersei Lannister som har många liv på sitt samvete.

Men kampen om makten över de sju konungarikena är inte slut. Stannis Baratheon har farit till Muren, på Järnöarna smider huset Greyjoy nya planer, i Dornien vill huset Martell hämnas prins Oberyns död, medan Brienne, jungfrun av Tarth, beger sig iväg på det omöjliga uppdraget att söka efter Sansa Stark. Och över havet kommer envisa rykten om att draklordens dotter fortfarande lever.

Tiden är kommen för de visa och de ärelystna, för de starka och de svekfulla, för ädlingar och ofrälse, för magiker och mördare, för de rättrogna och de fredlösa. De mänskliga asätarna är inte sena att samlas och nya intriger uppstår och farliga allianser bildas när krafter från det förflutna dyker upp igen i spåren efter strider och kaos, beredda att än en gång ta upp kampen om järntronen.

Till kråkornas fest är många inbjudna men bara ett fåtal överlever.

Den röda drottningen av Philippa Gregory
I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra. I varje släkt fanns en mäktig kvinna, beredd att offra allt för Englands tron. Här får vi följa Margaret Beaufort - den röda drottningen.

Margaret Beaufort är övertygad om att hon och hennes ätt, släkten Lancaster med en röd ros i vapenskölden, är satta att härska över England. Men hennes ambitioner ignoreras, till och med av hennes egen mor. Sviken av alla och bortskickad till Wales för ett kärlekslöst äktenskap smider Margaret planer. Hennes son ska i alla fall inte glömmas bort. Hon bestämmer sig för att han en dag ska bli Englands kung, oavsett vad det kommer att kosta henne, England eller den lille pojken.   

När det gäller Kråkornas fest och Den röda drottningen väntar jag egentligen på att dessa ska komma ut i pocket form, jag har Den vita drottningen och även de tre första Game of Thrones böckerna i pocket och det ser helt enkelt bäst ut i bokhyllan om det fortsätter på det viset :) Tyvärr har jag inte hittat något datum för när de släpps i pocket..

Någon som har läst en eller flera av böckerna? :)

1 kommentar:

  1. SV: Det är svårt att inte gilla hennes böcker de är helt fantastiska! Den första bok jag läste var I drottningens närhet och den ligger fortfarande varmt om hjärtat då den var inkörsboken.

    Kommer definitivt att köpa den röda drottningen när den kommer ut på pocket. Ska bli intressant att läsa kriget från den andra sidan så att säga :) Det gillar jag med hennes böcker, att man liksom inte får följa någon speciell sida i böckerna utan att man mer får veta saker om personerna som befinner sig i kriget. Visst det finns goda och onda också men det jag gillar mest är att det oftast är en gråzon i det hela.

    SvaraRadera