onsdag 23 januari 2013

Önskelistan - Kretsen av Maggie Stiefvater!

Maggie Stiefvater har skrivit en ny bok! Jag blev faktiskt aldrig klar med serien Mercy Falls vargar, men har tänkt att beställa den snarast möjligt då jag verkligen tyckte om den första boken :) Nu har hon iallafall skrivit en ny bok som verkar mycket lovande!

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna - fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, s.k. "leylinjer" som sägs sammanlänka besjälade platser, och att "den sovande kungen" kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Dessutom bär hon på vetskapen om ett annat förebud: om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig också.


På engelska heter boken The Raven Boys, jag kommer nog att beställa den på engelska då jag var lite besviken på översättningen i boken frost. Kretsen kommer ut på svenska i mars 2013 :)

Någon som har läst Kretsen på engelska? :) Någon mer som planerar att läsa den?

2 kommentarer:

  1. Jag alskade den! (sorry skriver pa ett amerikanskt tangentbord) Rekommenderar den verkligen pa engelska - Stiefvater har ett eget, vackert sprak. Oversattningen pa namnet ar VALDIGT konstigt...

    SvaraRadera
  2. Så roligt att höra, då skall jag definitivt också läsa den på engelska! Tyvärr så är svenska översättningar ofta lite små dåliga (tänker på bla. True Blood) Tack för din kommentar och ditt tips! :)

    Kram!

    SvaraRadera